Derby van het Noorden verrassend een prooi voor basketballers Aris

De basketballers van Aris Leeuwarden hebben zaterdagavond verrassend de Derby van het Noorden tegen Donar gewonnen. In het Martiniplaza in Groningen werd het 76-61 voor de Leeuwarders. Het was voor Aris al de tweede keer dat ze van Donar weten te winnen.
© Adrie Hoogesteger
Als nummer zeven van de competitie was Aris vooraf de underdog tegen Donar, dat 20 punten meer heeft en om de bovenste plekken meedoet. De vorige Derby van het Noorden werd wel door Aris gewonnen.

Aris pakt een voorsprong

In het begin van de wedstrijd gingen de ploegen gelijk op. Richting het einde van het eerste kwart werd Aris steeds sterker en kwamen ze dan ook voor (25-19).
In het tweede kwart waren de teams opnieuw aan elkaar gewaagd. Toch kwam Donar met nog twee minuten op de klok gelijk (37-37). Beide teams scoorden nogmaals, maar twee tellen voor rust pakte Aris toch weer de voorsprong: 40-39.

Aris houdt verrassend vol

De Leeuwarders kwamen goed uit de rust en bouwden de voorsprong uit naar 48-41. Donar kwam daarna een aantal keer in de buurt, maar Aris wist de voorsprong vast te houden en ging met een voorsprong van 59-50 het laatste kwart in.
Daarin werd de voorsprong alleen maar groter (64-50). De Groningers probeerden wel terug in de wedstrijd te komen, maar Aris kon stand houden en de voorsprong zelfs nog wat vergroten.

Geen verandering op ranglijst

Aris blijft door de overwinning zevende op de ranglijst van de Basketball League. Volgende week zaterdag neemt Aris het in Amsterdam op tegen directe concurrent Apollo, dat één plek onder de Leeuwarders staat.