7 Friezen in selectie Noord-Nederland voor interland tegen Noord-Duitsland

Op 15 juni speelt een selectie van de beste amateurvoetballers van Noord-Nederland een interland tegen de selectie uit Noord-Duitsland., De wedstrijd wordt gespeeld in De Oude Meerdijk, het stadion van FC Emmen. De bondscoach voor Nederland is oud-Heerenveentrainer Ron Jans en hij heeft zeven Friezen in zijn selectie opgenomen.
Ynternasjonal Henny Bouius
Het zijn Curty Gonzales, Klaas de Vries, Ale de Boer en Frits Dantuma van ONS Sneek, Henny Bouius en Joris Voest van Harkemase Boys en Joost Jesse Visser van Buitenpost. Daarnaast heeft Ron Jans nog twee speler in zijn selectie opgenomen die in Fryslân voetballen, namelijk keeper Erick Jansema en Jesse Renken (beiden Harkemase Boys)

Initiatief uit het verleden

De interland tussen de twee noordelijke elftallen werd in het verleden vaker gespeeld. In 1913 was de eerste editie van de wedstrijd, de Duitsers wonnen toen met 7-2. Daarna is de wedstrijd nog 27 keer gespeeld, de laatste keer was in 1960.
De selectie van Noord-Nederland voor het duel tegen Noord-Duitsland:
Keepers: Erick Jansema (Harkemase Boys) en Nick Borgman (Hoogeveen).
Verdedigers: Kellian van der Kaap (Jong FC Groningen), Jesse Renken (Harkemase Boys), Klaas de Vries (ONS Sneek), Gibril Sankoh (ACV), Peter Fokke (Alcides) en Joost Jesse Visser (Buitenpost), Ale de Boer (ONS Sneek), Joris Voest (Harkemase Boys).
Middenvelders: Jim Veltmaat (MSC), Daniël Bouman (Jong FC Groningen), Frits Dantuma (ONS Sneek), Marcel Pannekoek (Winsum), Thomas Reinders (Hoogeveen) en Henny Bouius (Harkemase Boys).
Aanvallers: Romano Djababoe (HZVV), Curty Gonzales (ONS Sneek), Anjo Willems (VKW), Jermain Wobbes (Alcides) en Ruendel Martina (Oranje Nassau) en Arnoud Bentum (Be Quick 1887).