VIDEO: IepenUP warmt op voor de uitslagenavond

IepenUP Live komt woensdagavond met een speciale verkiezingseditie. De wekelijkse talkshow is daarom deze keer niet in poppodium Neushoorn, maar in het Provinciehuis in Leeuwarden. In het programma krijgen kijkers een blik achter de schermen en wordt er gesproken met jonge kandidaten op de lijsten voor de Provinciale Statenverkiezingen.
Jeffrey Graansma is 19 jaar en staat op de lijst voor de PVV en Niels Jacobi is 17 jaar en komt op voor het CDA. Hoe komt het dat deze jonge politici zo geïnteresseerd zijn in de politiek en hoe denken ze andere jongeren te betrekken bij de politiek?
Verder volgen we met burgemeester Ferd Crone het sluitingsproces van een stembureau en kijken we mee bij de start van het tellen van de stemmen.
Elke woensdag staan in het programma IepenUP Live de actualiteiten in de wereld centraal. Hoe leven wij met ons allen, welke subgroepen maken daar deel vanuit en hoe zorgen wij ervoor dat wij elkaar vaker ontmoeten en beter begrijpen? Dat zijn zaken die ter sprake komen in IepenUP.
Iedereen kan komen aanwaaien en meedoen aan de discussies. Het programma begint elke woensdag om 20.00 uur en is te volgen op Omropfryslan.nl, in de Omrop-app en op de Facebookpagina van Omrop Fryslân. Meer informatie over IepenUP is te vinden op de Facebookpagina. IepenUP is een initiatief van Omrop Fryslân, Tresoar, Neushoorn Café en LF2018.