Voorzitter Kern van Cambuur over nieuw trainersduo: "We gaan mooie dingen bereiken"

Henk de Jong en Sandor van der Heide, die woensdagmiddag worden gepresenteerd als het nieuwe trainersduo van SC Cambuur, zullen ervoor zorgen dat het nieuwe stadion van de club vol komt te zitten. Dat is de overtuiging van Kees Elzinga, voorzitter van supportersvereniging Kern van Cambuur.
© AWfoto
Henk de Jong tekent woensdagmiddag een contract bij de Leeuwarder club, hoogstwaarschijnlijk voor drie jaar. Hij wordt daarmee de vervanger van René Hake, die aan het eind van het seizoen vertrekt bij Cambuur. De Jong neemt Sandor van der Heide mee als assistent-trainer. De twee zijn momenteel nog actief bij De Graafschap.
Kees Elzinga acht De Jong en Van der Heide ertoe in staat, dat zij kunnen zorgen voor de juiste instelling bij de spelers. "Het is niet lekker, maar ze moeten eigenlijk het kunstgras opvreten." Volgens Elzinga zal er weer attractief worden gevoetbald onder leiding van De Jong en Van der Heide.
Elzinga rekent erop dat Cambuur met het nieuwe trainersduo op termijn promoveert naar de eredivisie. Dat lukte de club ook in de voorgaande periode dat Henk de Jong de hoofdtrainer was.
Kees Elzinga, voorzitter van supportersclub Kern van Cambuur