Commissaris Brok en dijkgraaf Van Erkelens op Vlieland van start met verkiezingstoernee

Het zal niemand zijn ontgaan, woensdag kan er worden gestemd op de Provinciale Staten en het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân. Reden voor commissaris van de Koning Arno Brok en dijkgraaf Paul van Erkelens om door de hele provincie reizen en in alle Friese gemeenten een stembureau bezoeken. Ze begonnen 's ochtends op Vlieland en zullen 's avonds eindigen in Leeuwarden.
Brok en Van Erkelens startten de dag op Vlieland bij burgemeester Tineke Schokker, met een ontbijt op het gemeentehuis. Daarna gaan ze met de boot naar Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Vanuit Lauwersoog zullen de commissaris en de dijkgraaf verder met de auto naar de andere veertien gemeenten in Fryslân. "Het leuke is, om gewoon alle vrijwilligers te ontmoeten op de stembureaus en alle burgemeesters en locoburgemeesters", zegt Brok. "En om daarmee ook aandacht te vragen voor deze belangrijke verkiezingen."
Brok zal zich tijdens de verkiezingstoernee weinig richten op de landelijke belangen. "Wij zijn voor het Wetterskip, voor de provincie Fryslân, voor ons provinciaal bestuur, voor ons bestuur van ons Wetterskip dat gelijk loopt aan de grens van de provincie Fryslân. Wij lopen vandaag voor de Friese zaak. Natuurlijk, ons provinciale parlement de Staten maakt straks in mei ook een keuze voor de nieuwe Eerste Kamer. Maar dat komt later, vandaag gaat het om Fryslân."
Commissaris van de Koning Arno Brok