Theater van Franeker gaat de boer op om amateurs te zoeken

De Koornbeurs in Franeker zoekt mensen met creatieve ideeën om voorstellingen mee te maken voor in het theater. Dat kan van alles zijn: van toneel tot musical, niets wordt uitgesloten. Ze krijgen daarbij hulp van het theater.
© Google Streetview
Om die mensen te treffen zijn medewerkers van het theater maandag in Franeker begonnen met speciale bijeenkomsten voor belangstellenden. Dinsdagavond was het in Ons Huis in Sint Annaparochie, en volgende week woensdag zijn ze in de bibliotheek in Dronryp. Het aantal mensen dat er tot nu toe op afkwam, viel wat tegen.
De Koornbeurs wil daarmee bereiken dat op dagen dat er geen professionele voorstellingen worden opgevoerd, amateurs gebruik maken van het theater. Naast de professionele podiumkunsten zijn er veel meer mensen die wat kunnen doen in de cultuur, zegt Hetty de Wit van De Koornbeurs. Ze gaat binnenkort ook contact zoeken met verenigingen, zoals bijvoorbeeld fanfares. Maar eenlingen of kleine groepjes zijn ook erg welkom. Van het theater krijgen ze professionele begeleiding bij de opvoeringen in De Koornbeurs.
Hetty de Wit vertelt wat ze precies zoekt