UNIS Flyers neemt het in finale BeNe-League op tegen HYC Herentals

UNIS Flyers weet wie de tegenstander wordt in de finale van de BeNe-League: HYC Herentals uit België. De ploeg uit Herentals was dinsdagavond in de beslissende halve finale-wedstrijd tegen Microz Eaters Limburg uit Geleen met 6-4 te sterk.
De Flyers yn in eardere wedstriid tsjin Herentals © Henk Jan Dijks
De ijshockeyers van de Flyers speelden dit seizoen twee keer eerder tegen de Belgische ploeg. In februari werd het in Thialf na verlenging 4-3 voor de ijshockeyers uit Heerenveen. Een paar dagen later was in Herentals opnieuw verlenging nodig om beslissing te brengen. Ook toen was de Friese ploeg uiteindelijk het sterkst: 5-4. De Flyers en Herentals eindigden in de reguliere competitie op respectievelijk de eerste en de tweede plaats.
De eerste finalewedstrijd in de BeNe-League is de 'Wedstriid fan de Wike' bij Omrop Fryslân. De Omrop zendt het duel vrijdagavond live uit via Omropfryslan.nl en de Omrop-app.
In de 'Wedstriid fan de wike' staat iedere week op radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht gegeven aan de 'Wedstrijd van de week'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te kijken.