Aris in eigen huis kansloos onderuit tegen directe concurrent Den Helder

De basketballers van Aris Leeuwarden hebben dinsdagavond in sporthal het Kalverdijkje verloren van de Den Helder Suns. De directe concurrent van de Leeuwarders was met 93-62 te sterk. Alex Laurent en Steve Harris waren met respectievelijk 27 en 19 punten de belangrijkste mannen aan de kant van de bezoekers. Darian Anderson maakte 28 punten voor Aris.
Argyffoto © Omrop Fryslân, Eric Ennema
In het eerste deel van het eerste kwart ging het nog gelijk op, maar de ploeg uit Den Helder kwam al snel beter in de wedstrijd dan de ploeg van coach Tony Van den Bosch. Dat resulteerde na afloop van het eerste kwart in een 14-19 voorsprong voor de bezoekers. Ook in het tweede kwart konden de Leeuwarders het tempo van de Suns niet bijhouden en dus werd het gat bij de rust nog groter: 26-37.

Na de rust

De donderspeech van Van den Bosch in de kleedkamer van Aris had geen effect op het spel van de Leeuwarders in de tweede helft. De Noord-Hollanders waren nog steeds een maatje te groot voor Aris en konden daardoor in het derde kwart uitlopen tot 42-60. In het vierde en laatste kwart was het verzet van de Leeuwarders helemaal gebroken. Het werd uiteindelijk 62-93.

Play-offs

Door de nederlaag staat Aris met veertien punten op de zevende plaats in de Dutch Basketball League. De Friese ploeg heeft nu vier punten minder dan nummer zes Den Helder en twee punten meer dan nummer acht Apollo Amsterdam en nummer negen Feyenoord Rotterdam. Een plek bij de eerste acht geeft recht op een startbewijs voor de play-offs om het landskampioenschap.
Zaterdagavond staat voor Aris Leeuwarden in Martiniplaza de moeilijke uitwedstrijd tegen landskampioen Donar Groningen op het programma.