UNIS Flyers wederom naar finale BeNe-League

De ijshockeyers van UNIS Flyers hebben zich zondag, door te winnen van Bulldogs Luik, voor de finale van de BeNe-League geplaatst. De ploeg uit Heerenveen won vrijdag thuis de eerste wedstrijd van een best-of-3-reeks en was zondag met 5-3 te sterk in en tegen Luik.
Jasper Nordemann tsjin Bulldogs Luik © www.dijksfotografie.nl
De ploeg van coach Mike Nason pakte in Luik al vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Ronald Wurm schoot raak, toen de Flyers powerplay hadden. Lang duurde die voorsprong echter niet, want Thomas Matheson zorgde twee minuten later voor de 1-1.
In de tweede helft kwam UNIS Flyers wederom op voorsprong. Bij dubbele powerplay scoorde Tony Demelinne de 2-1. Bulldogs Luik kwam weer op gelijke hoogte door Bryan Henry. De Flyers gingen desondanks wel met een voorsprong de laatste periode in. Met een wrap-around zorgde Jasper Nordemann voor de 2-3.
Vroeg in de laatste periode verraste Aldo van Aalderen Luik-goalie Tom Prodi: 2-4. Klaar was het toen nog niet, want Matheson bracht de spanning weer terug met zijn tweede treffer. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was het verschil alweer twee treffers, omdat Nordmann nogmaals scoorde.
Het bleef bij 5-3 voor UNIS Flyers en met die stand heeft de ploeg zich voor de vijfde keer op rij voor de finale van de play-offs geplaatst. In 2017 wonnen de Flyers de BeNe-League, vorig jaar was Hijs Den Haag in de finale te sterk.
De BeNe-League is een competitie voor Nederlandse en Vlaamse ploegen. Na de reguliere competitie plaatsen de acht beste ploeg zich voor de play-offs.
De andere finalist komt uit het duel tussen het Vlaamse HYC Herentals en de Eaters uit Geleen. In die serie staat het 1-1. Een derde wedstrijd moet de beslissing brengen. In de uiteindelijke finale gaat het erom wie het eerst drie wedstrijden wint.