Zilver voor Alyda Norbruis op WK para-cycling in Apeldoorn

Alyda Norbruis uit Ureterp heeft op het wereldkampioenschap para-cycling in Apeldoorn zilver gewonnen. De titel ging naar Amanda Reid uit Australië, dy met een tijd van 39.505 bovendien dat wereldrecord van Norbruis afpakte.
Alyda Norbruis
Norbruis zag zichzelf niet als favoriete, want door een blessure heeft ze een slecht jaar achter de rug. "Ik zou al enorm blij zijn met een podiumplek", zei ze van tevoren. Normaal zou Norbruis ook vijf afstanden rijden op het WK, maar dit weekend komt ze alleen in actie op de 500 meter.
Norbruis deed in 2012 voor het eerst mee aan het WK baanwielrennen, waar ze op de 500 meter goud en op de 3 kilometer zilver won. Eind 2015 stond de teller op maar liefst zes wereldtitels en nog meer nationale titels.
In 2016 reisde ze af naar Rio voor haar tweede Paralympische Spelen. Ook daar behaalde ze twee keer een gouden en een bronzen medaille. Bij de UCI Track Cycling World Cup in Londen was ze ook de snelste en was het goud voor haar.
Tristan Bangma uit Donkerbroek kwam vrijdagochtend in actie in de kwalificaties van de 4 kilometer achtervolging. Hij zette daarin de derde tijd neer. Vrijdagmiddag reed hij om de bronzen medaille.