René Hake: "We willen beiden een andere kant op"

"Ik vind het jammer, we willen beiden een andere kant op." Dat zegt trainer René Hake van Sportclub Cambuur over zijn aflopende contract bij de Leeuwarders. Dat contract wordt niet verlengd en dat betekent dat hij aan het einde van dit seizoen weg moet.ôfrinnende kontrakt by de Ljouwerters.
Hake fuort
De trainer kreeg dat woensdag van de clubleiding te horen. Er zijn meerdere gesprekken geweest. "Als je de intentie hebt om door te gaan, moet je dezelfde ideeën hebben en op dezelfde golflengte komen. Als blijkt dat dat niet zo is, kun je beter de conclusie trekken om niet met elkaar door te gaan", volgens Hake.
Ook de slechte resultaten van Cambuur zijn aanleiding voor de breuk. "Dat kun je niet los van alles zien. Ik heb het de groep vanochtend op de training verteld."

Cambuur: veel twijfels

Bij de directie van Cambuur was niet voldoende perspectief op betere sportieve resultaten onder leiding van Hake. Dat was de belangrijkste reden om niet met elkaar door te gaan, aldus financieel directeur Gerald van den Belt. "En toen hebben we tegen elkaar gezegd: dan moeten we het niet doen."
"Het rechterrijtje is niet genoeg voor Cambuur. Vanaf de zomer willen we een nieuwe start maken met de club, ook met het oog op het nieuwe stadion. We willen iemand vastleggen voor meerdere jaren. Daar vonden we dit te broos voor."
Finansjeel direkteur Gerald van den Belt