Bijeenkomst van Forum voor Democratie in Drachten druk bezocht

Er was massale belangstelling voor de bijeenkomst die dinsdagavond door Forum voor Democratie werd gehouden in De Lawei in Drachten. Naar schatting zijn er zo'n 700 mensen op de verkiezingsavond afgekomen. Onder wie Tweede Kamerleden Thierry Baudet en Theo Hiddema.
De zaal zat afgeladen vol met zo'n 500 mensen. Ook buiten stonden nog een paar honderd man die niet meer naar binnen konden. Voorafgaand aan de bijeenkomst hield AFA (Anti Fascistische Actie) Fryslân een demonstratie. Daarbij werd door demonstranten 'nooit meer fascisme' gescandeerd. Dat werd beantwoord met 'nooit meer communisme'.
Hoge opkomt bijeenkomst van Forum voor Democratie © Omrop Fryslân, Ronnie Porte
Forum voor Democratie kwam niet echt met Friese provinciale standpunten voor de verkiezingen, maar willen ze graag zetels in de Eerste Kamer hebben. Daarmee willen ze met name voorkomen dat de klimaatwet erdoor komt. De partij wil eigenlijk de Eerste Kamer in het geheel afschaffen. Referenda zouden een beter alternatief zijn. Er werden filmpje vertoond met boodschappen als hoe trots we op ons land kunnen zijn, hoe slecht de klimaatwet voor ons is en dat immigratie geheel uit de hand is gelopen.
Demonstraasje fan Anti Fascistische Actie Fryslân by de byienkomst fan Forum Voor Democratie © Omrop Fryslân, Ronnie Porte
De partij profileert zich als een anti-establishmentpartij. De boodschap ging er bij de aanwezigen in als zoete koek. De bezoekers waren met name mannen tussen de 20 en 60 jaar oud uit Fryslân, Groningen en Drenthe. Sprekers waren de Tweede Kamerleden Thierry Baudet en Theo Hiddema, lijsttrekker voor de Eerste Kamer Henk Otten en de lijsttrekkers van de drie noordelijke provincies.