PODCAST: De strijd van ijsbeer en poolreiziger

Denk aan kou, denk aan ijs, verplaats je naar de 16e eeuw. Toen goudzoekers en ontdekkingsreizigers op reis gingen naar het Noorden, zoekend naar rijkdom, nieuwe vaarwegen en een onbekende wereld.
© Het Gedroomde Noorden
Het verhaal van Willem Barentsz op Nova Zembla is wel bekend. Bij alle ontberingen die de reizigers onderweg troffen, hoorde ook de ontmoeting met ijsberen. Een van de reizigers die mee was, Gerrit de Veer, hield een dagboek bij. Het verhaal 'Stateneiland, Karazee - Een ijsbeer' van Adwin de Kluyver uit Leeuwarden is geschreven vanuit twee perspectieven: dat van de poolreizigers én dat van de ijsbeer. Want ook de ijsbeer, tot dan toe de sterkste op het ijs, had ineens een vijand: de mens.
Luister hier naar het derde deel van de podcast Het Gedroomde Noorden. Dit verhaal is als podcast te vinden op Spotify & iTunes of in je eigen favoriete podcastprogramma via RSS.
Deel 1 'Unst - Een klif' is hier te beluisteren of luister terug naar deel 2 van de podcastserie, het verhaal over Minik de Eskimojongen.