Oud-schaatssters organiseren veiling voor onderzoek naar longkanker

Een bijzondere veiling gaat zondagavond van start. Het doel is om geld op te halen voor onderzoek naar longkanker. Allemaal ter nagedachtenis aan schaatsster Paulien van Deutekom. De oud-wereldkampioene schaatsen overleed op 2 januari aan de gevolgen van longkanker. Acht schaatsvriendinnen hebben de handen ineen geslagen en willen nu op deze manier iets terugdoen voor hun vriendin.
Ald-reedrydsters organisearje feiling foar ûndersyk nei longkanker
Op de veiling worden onder andere kleren aangeboden van de schaatssters en van sportgenoten. Ook wielrenner Tom Dumoulin heeft een shirt beschikbaar gesteld. Naast sportspullen zijn er ook dingen zoals een airconditioner te krijgen.
De veiling is voor de schaatssters wel emotioneel zegt Wieteke Cramer. "Toen Paulien nog leefde, hadden we al het idee dat we iets wilden doen met alle spullen die we nog overhadden. Dat komt dan nu in een ander daglicht te staan."
De veiling begint zondagavond om half tien. Op datzelfde moment staat Ireen Wüst klaar op het WK afstanden in Salt Lake City. Wüst was een hartsvriendin van Paulien van Deutekom.