Schulting houdt hoop op wereldtitel: "Het toernooi is nog helemaal open"

Ondanks een slechte start houdt shorttrackster Suzanne Schulting hoop op de wereldtitel: "Ik ben blij dat ik een goede 500 meter heb gereden. Daardoor ligt het toernooi nog helemaal open."
© www.orange-pictures.nl
Zondag zijn de 1000 meter en de 3000 meter. Dan wordt beslist wie er wereldkampioen wordt.
Het was voor Schulting een dag van 'mixed feelings'. "Ja, dat vat de dag wel het beste samen. Die 1500 was waardeloos en de 500 een stuk beter."

"Waardeloze beslissing" van de scheidsrechter

Schulting kreeg op de 1500 meter een penalty. Volgens de scheidsrechter week ze van haar lijn af. "Een waardeloze beslissing", aldus Schulting. "Maar je kunt er niks aan doen. Die Francaise kwam binnendoor en raakt mij. Niet andersom."
Schulting nei twadde dei WK
Schulting moest het in de kwartfinale van de 500 meter opnemen tegen vier toppers. En ze had de slechtste startpositie. "Die kwartfinale was echt top. Toen liet ik het zien. De halve finale was ook lekker. Tijdens de finale reed ik helaas technisch gezien een slecht rit. Dat was jammer."
Schulting zag hoe haar teamgenote Lara van Ruijven wereldkampioen werd. Zelf werd ze derde.
Ze staat nu vijfde in het klassement. "Choi lijkt mij mijn grootste concurrent. En Kim Boutin. Choi rijdt erg sterk, veel sterker dan aan het begin van het seizoen."

Rianne de Vries is "heel blij"

Rianne de Vries was heel blij na de tweede dag van het wereldkampioenschap. "Ja, eigenlijk wel. Na die 500 meter was ik al heel blij en na de relay helemaal."
De Vries nei twadde dei WK
De Vries werd tweede in de B-finale. "De 500's waren dit seizoen eigenlijk helemaal niet zo. Door mijn enkelbreuk is de start iets minder geworden, maar nu was die weer heel goed."
Of ze de superfinale nog haalt? "Dat zou kunnen, maar het wordt wel erg lastig met al die concurrenten."
Op de relay waren de Nederlandse vrouwen oppermachtig. "De tegenstanders vielen mij ook wel iets tegen. Maar het zegt ook iets over hoe goed wij zijn. Het is echt bizar dat we met zo'n groot gat over de finish komen."
Zondag is de finale waarin Nederland het opneemt tegen Zuid-Korea, Rusland en Canada.