Blije Xavier Mous: "Ik denk dat dit een van m'n betere wedstrijden is in m'n carrière"

Cambuur heeft voor het eerst sinds 18 januari weer eens gewonnen. In het Mandemakers Stadion in Waalwijk werd met 2-0 gewonnen van RKC. Keeper Xavier Mous was onmisbaar door zijn vele reddingen. Robin Maulun en Sam Hendriks scoorden voor Cambuur.
Reaksjeartikel Cambuur Mous
Xavier Mous was de man van de wedstrijd. "Ik denk dat we als team vandaag niet de beste wedstrijd gespeeld hebben. Maar ik ben blij dat ik veel ballen heb kunnen pakken, de nul heb kunnen doorlaten en dat we met 2-0 van het veld af konden stappen", vertelt hij. "Ik denk dat dit een van de betere wedstrijden is in mijn carrière."
In het eerste kwartier leek er eigenlijk niks aan de hand te zijn. Maar langzaamaan gaf Cambuur het spel wat uit handen. "Ik denk dat we na die goal een beetje andere dingen gingen doen dan we hadden afgesproken en dan zie je meteen dat ze (RKC Waalwijk, red.) gevaarlijk worden. Ik denk dat we te veel afspraken niet nakwamen, maar op het moment dat we dat wel deden, zag je meteen dat we de overhand kregen. Volgende wedstrijd kan dat natuurlijk niet weer zo zijn."
Trainer René Hake
Door de winst kon trainer René Hake eindelijk ook eens lachen. "Ja, we waren daar natuurlijk al een poos naar op zoek. Vandaag hebben we het gelukkig over de streep kunnen trekken."
Sam Hendriks fan Cambuur
Sam Hendriks scoorde zijn eerste doelpunt voor SC Cambuur en daardoor viel er een last van zijn schouders. "Eindelijk! Het is wel een opluchting, zeg ik eerlijk. Het knaagt toch aan je. Kan wel zeggen dat het niet zo is, maar dat is als spit natuurlijk altijd zo. Het is lekker dat de kop er nu af is en nu op naar meer."