Groep Riemer staat voor dilemma: verder praten of niet?

'Groep Rieemer' zal voor volgende week vrijdag aan SC Heerenveen en Cees Roozemond laten weten of ze met hen verder willen praten. Dat is de uitkomst van een gesprek dat ze vanmiddag hebben gehad. De groep Riemer bestaat uit Riemer van der Velde, oud-bestuursleden Yme Kuiper, Henk Hoekstra en Tjisse Wallendal en oud-Heerenveentrainers Foppe de Haan en Gertjan Verbeek.
Riemer van der Velde, oud-voorzitter SC Heerenveen © Omrop Fryslân
Ze gingen in gesprek met de nieuwe voorzitter Cees Roozemond, Raad van Commissarissen-leden Willem Jan van Elsacker en Peter Bazuijnen, Hein Huisman en Rico Jalink van het Stichtingsbestuur. Ook Sjoerd Feenstra was aanwezig. Hij diende als soort van tussenpersoon.
Verschillende deelnemers aan dit gesprek laten weten dat ze uit elkaar zijn gegaan en allen voor henzelf zullen bepalen of ze verder in gesprek willen of niet. Sommigen laten al weten dat ze twijfelen over verdere samenwerking, anderen laten het in het midden en weer anderen geven aan dat het een goed gesprek was. Ze hebben afgesproken dat ze mogelijk volgende week vrijdag weer met elkaar in gesprek gaan.

Eerst een plan

Veel verschillende onderwerpen kwamen aan bod bij het gesprek. De groep Riemer vindt dat er eerst een plan moet komen en dat daarna pas moet worden gekeken naar de invulling. Ze hebben nu wel uitgelegd wat hun plan is. Zo overheerst dan ook het het positieve gevoel dat ze nu eindelijk eens met ze in gesprek zijn geweest. Wel blijven ze erbij dat de procedure van de aanstelling van Cees Roozemond niet de goede is geweest.
Cees Roozemond © www.orange-pictures.nl
Bijzonder is ook dat Cees Roozemond in 2013 al bijna voorzitter was geworden van SC Heerenveen. Hij zou toen de opvolger worden van Robert Veenstra. Leden van het Stichtingsbestuur zijn toen twee keer bij Roozemond in Bergen geweest.
Het was al bijna rond, Roozemond wilde zelf wel, maar op het laatste moment viel de keus op Gaston Sporre. De naam van Sporre kwam toen uit de koker van Riemer van der Velde en het Stichtingsbestuur ging daar toen in mee.

Persbericht

Terwijl groep Roozemond en groep Riemer samen werkten aan een persbericht, plaatste Heerenveen volgens groep Riemer al een bericht op hun website. De verklaring van de groep Riemer is hieronder te lezen.