Foppe de Haan over aanstelling Roozemond: "Eigenaardige gang van zaken"

"Het is een eigenaardige gang van zaken." Dat zegt voormalig trainer Foppe de Haan van Sportclub Heerenveen over de aanstelling van Cees Roozemond als nieuwe algemeen directeur. "Ik ben net terug uit Zuid-Afrika en heb wel redelijk meegekregen wat er op de club speelt, maar gelukkig niet álles gelezen."
Cees Roozemond FH live
De Haan heeft met onder andere erevoorzitter Riemer van der Velde en Gertjan Verbeek een plan bedacht om de club er weer bovenop te helpen. Dat plan zou hij woensdag met Roozemond bespreken.

"Ik verbaas mij over deze aanstelling, want maandag zijn we uitgenodigd om met Cees Roozemond en een delegatie van het Stichtingsbestuur en de raad van commissarissen over de toekomst van de club te praten."

"Geen kans gekregen"

"Wij willen uitleggen hoe we erover denken en samen filosoferen over hoe we club kunnen helpen. Als zij er dan anders over denken, is dat ook prima. Maar nu hebben we die kans nooit gekregen."

Eerst een plan maken en daarna mensen benoemen, is altijd een voorwaarde van de 'groep-Van der Velde' geweest. De aanstelling van Roozemond staat daar lijnrecht tegenover. De Haan: "Voorheen zijn er vaak mensen benoemd die later toch niet geschikt bleken. Laat ons dat nu eens voorkomen."
Cees Roozemond © www.orange-pictures.nl

Roozemond: "Snel weer over voetbal praten"

"Ik hoop dat we zo snel mogelijk weer over voetbal praten", zei Cees Roozemond, nadat hij eerder op de dag definitief als directeur van Sportclub Heerenveen werd benoemd. "Ik heb altijd gezegd: ik ga er niet over. De datum zat eraan te komen dat het besluit kenbaar zou worden gemaakt en nu ga ik met alle plezier deze uitdaging aan."
Uitdagingen genoeg voor de club. "We hebben te maken met teruglopende bezoekersaantallen, net als alle andere clubs trouwens, en er moet natuurlijk ook wat aan de omzet gebeuren."
De 59-jarige Roozemond was eerder zakenman. Van 1982 tot en met 1997 was hij directeur van Ceteco, een handelshuis dat in 1999 failliet ging. In 2017 verkocht Roozemond zijn bedrijf RTCL Rotterdam Tankcontainer Leasing. Hij was met name actief in de paardenwereld. Zo was Roozemond voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Friesche Paarden en is hij nu bestuursvoorzitter van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Roozemond is daarnaast sinds 2014 voorzitter van de raad van commissarissen van Thialf.