Cees Roozemond definitief nieuwe directeur bij SC Heerenveen

Cees Roozemond wordt definitief de nieuwe directeur van SC Heerenveen. Hij werd na het opstappen van Luuc Eisenga naar voren geschoven als 'gedelegeerd bestuurder'. Het personeel is dinsdagmiddag ingelicht.
© www.orange-pictures.nl
Eind november zei het Stichtingsbestuur, waar Roozemond op dat moment als voorzitter in fungeerde, het vertrouwen op in de raad van commissarissen. Algemeen directeur Luuc Eisenga trok zijn conclusies en stapt tevens op. Halverwege december benoemde het Stichtingsbestuur twee nieuwe commissarissen: Egbert van Hes en Willem Jan van Elsacker.

Tijdelijk voorzitter

Roozemond stapt zelf uit het Stichtingsbestuur en wordt tijdelijk voorzitter van de raad van commissarissen. Bovendien wordt hij benoemd tot 'gedelegeerd bestuurder.' Hij zou aanvankelijk de positie tot 1 maart overnemen van Luuc Eisenga. Die periode is nu verlengd.
De 59-jarige Roozemond was ooit zakenman; zo werkte hij van 1982 tot 1997 als directeur van Ceteco, een bedrijf dat in 1999 failliet ging. In 2017 verkocht hij zijn bedrijf RTCL Rotterdam Tankcontainer Leasing. Roozemond heeft vooral veel betekend in de paardenwereld. Zo was hij voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Friesche Paarden en is hij nu bestuursvoorzitter van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Daarnaast is Roozemond sinds 2014 voorzitter van de raad van commissarissen van Thialf.