Petitie voor landelijk meldpunt voor dode huisdieren al 13.000 keer getekend

Er moet een landelijk meldpunt komen voor dode huisdieren. Op deze manier moet het eenvoudiger worden om er achter te komen wat er met jouw vermiste dier is gebeurd. Een online petitie, die pleit voor zo'n meldpunt, is in de afgelopen dagen al ruim 13.000 keer getekend. Bij 40.000 handtekeningen zal de Partij voor de Dieren de petitie indienen in de Tweede Kamer.
© Omrop Fryslân
Hilbert van der Dam van de dierenambulance in Sneek ziet het meldpunt wel zitten. "Ik denk dat dat een goed idee is. Zo komen er nog meer mogelijkheden voor eigenaars om hun dier terug te vinden."
Bij de dierenambulance in Sneek hebben ze een heel protocol voor bijvoorbeeld dode katten: "Wij nemen ze mee in de ambulance. Dan maken we ze schoon, en zetten we ze op Facebook. Zo vinden we veel eigenaars terug."
Hilbert van der Dam van de dierenambulance
Astrid de Vries van Zwerfdierenopvang De Nomadenhof in Sneek denkt dat het meldpunt mensen wel kan helpen. "Ik denk dat er veel matches uit kunnen komen. Mensen kunnen zo hun dier terug vinden. Ik vind het een heel goed idee."
Wel heeft De Vries nog een ander punt waar ze aandacht voor wil vragen: "Het chippen van je huisdier kan veel gedoe voorkomen. Door een chip in het beestje te plaatsen, kunnen wij altijd zien van wie hij is en waar hij vandaan komt.
Astrid de Vries van Zwerfdierenopvang De Nomandenhof