Fans Cambuur verliezen vertrouwen in prestaties

De directie, de trainer en de spelers van voetbalclub SC Cambuur in Leeuwarden moeten zich veel meer inspannen om de play-offs te halen. De directie is niet zichtbaar genoeg en de excuses van de hoofdtrainer op de persconferentie zijn te voorspelbaar. Dat staat in een kritische brief van de supporters van De Kern van Cambuur, aan de directie, de trainer en de spelers.
© www.orange-pictures.nl
In de brief spreken de Cambuurfans van grote zorgen over de sportieve prestaties. Omgaan met teleurstellingen hoort bij het leven van een Cambuursupporter, zo merken de supporters op, maar er zou op dit moment veel te weinig binding zijn tussen de club en de fans.
"We horen alle excuses en uitvluchten maar normaal en logisch te vinden. Dat er nog wekelijks ruim zevenduizend toeschouwers op de tribunes zitten komt door de onvoorwaardelijke clubliefde van deze supporters. Dat kenmerkt onze volksclub, maar de maat is voor ons nu echt vol!", zo valt te lezen.
De fans willen nu snel een herkenbaar en strijdend Cambuur zien, op het veld en in de uitingen naar buiten toe. "Wij verwachten dan ook van zowel de directie, de technische staf als van de spelers, een enorme inspanning om onze mooie club minimaal een plaats te bezorgen in de play-offs."
Cambuur Leeuwarden staat op dit moment op een 15e plek, met 26 punten.