Verkiezingsposters PvdA in Houtigehage beklad met Hitlersnorren

In Houtigehage zijn verkiezingsposter van de PvdA beklad. Op het gezicht van Henni van Asten, die lijsttrekker is voor de waterschapsverkiezingen, is een Hitlersnor getekend. Op de poster van Marijke Roskam, die bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten lijsttrekker is, staat naast een Hitlersnor ook een SS-teken.
Ferkiezingsposters PvdA yn De Houtigehage bekladde mei Hitlersnorren
Henni van Asten houdt kwajongens verantwoordelijk voor het bekladden, volgens haar zijn er geen aanwijzingen dat iemand het echt op haar en Marijke Roskam heeft voorzien.
Volgens Van Asten zullen de posters op korte termijn worden vervangen. De partij doet voorlopig geen aangifte, aangezien er wordt uitgegaan van een kwajongensstreek.
© Omrop Fryslân
"De mensen die dit hebben gedaan, hebben in ieder geval niet goed opgelet bij maatschappijleer op school. De verwijzing naar fascisme en de oorlog is natuurlijk niet passend en kan gewoon niet. Ik weet niet of die mensen wel weten wat ze doen met dit soort grapjes", zegt commissaris van de koning Arno Brok.
De borden staan in de gemeente Smallingerland. "Het is gemeentelijk beleid om te bepalen hoe ze daarmee om zullen gaan. Ik hoop gewoon dat mensen op een andere manier creatief willen zijn."
Commissaris van de koning Arno Brok