Afsluitdijk opnieuw afgesloten voor verkeer, Rijkswaterstaat gaat verder met testen

De Afsluitdijk is de komende twee avonden en nachten dicht voor verkeer, zodat Rijkswaterstaat verder kan met het testen van de bruggen. De Afsluitdijk is dan vanaf 22.00 tot en met 05.00 uur dicht voor al het verkeer op de A7.
© ANP
Vorige week was de Afsluitdijk ook al drie nachten dicht. Toen deed Rijkswaterstaat onderzoek bij de Lorentzbruggen, nu gaat het om de Stevinbruggen.
"Het gaat om het testen van de bruggen om te kijken of ze doen wat ze moeten doen en te ontdekken waar precies het probleem zit", vertelt Sylvia de Bres van Rijkswaterstaat. "We weten dat er af en toe problemen zijn, maar niet waardoor die problemen ontstaan. Uit de informatie die we vergaren, kunnen we kijken wat we moeten aanpassen in het systeem."

Extra reistijd

Verkeer moet op deze avonden en nachten omrijden. Dat kan leiden tot een extra reistijd van een uur, meldt Rijkswaterstaat.

Hinder voor scheepvaart

Het scheepvaartverkeer moet ook rekening houden met hinder. Schepen kunnen de sluis van Den Oever niet passeren. Wel de sluizen van Cornwerderzand.

Extra camera's

Rijkswaterstaat heeft de afgelopen tijd extra camera's geplaatst om de draaibruggen in de weg veiliger te maken. De bruggen hebben de afgelopen jaren regelmatig te kampen gehad met storingen in de besturingssystemen. De nieuwe apparatuur wordt de komende tijd getest en daarom is het nodig dat de weg tijdelijk op slot gaat.