Project Rembrandt-avontuur houdt op voor Dick Kamstra uit Marssum

Project Rembrandt is afgelopen voor amateurschilder Dick Kamstra uit Marssum. Zondagavond was in het tv-programma te zien dat hij het programma moest verlaten. De afgelopen weken konden we hem volgen in de zoektocht naar de beste amateurschilder van Nederland. We zagen hem groeien en dat zag de jury ook. Dat was ook de reden dat hij nog steeds mocht blijven. Maar nu moest hij toch naar huis.
© Ruben Timman, nowords.nl
"Ik wist al een tijdje dat ik eruit lag. Ik kan het nu eindelijk zeggen. Wat dat betreft is het een opluchting. Maar het is jammer dat ik er niet meer bij zit", vertelt Kamstra. Hij kreeg veel reacties, online en op straat. Daar moest hij aan wennen, maar hij vond het wel leuk.

Het jurycommentaar

"Je wil een kijker overtuigen en doen geloven dat we kijken naar een weerspiegeling van jouw geliefde. Ik heb het idee dat we nog steeds naar verf kijken. Daardoor denk ik dat je portret te hard wordt."
Kamstra was het wel eens met het commentaar. "Het lukte gewoon niet die dag. Het waren twee draaidagen achter elkaar. De draaidagen duurden 12 uur. En ik had griep. Ik kreeg het gewoon niet voor elkaar."
Dick Kamstra
De schilder kijkt wel goed terug op het programma. Hij heeft veel geleerd en vond het een mooie ervaring. "Het jammere van dat je eruit gaat, is dat je geen les meer krijgt. Dus dat moet ik ergens anders gaan oppakken. Ik vond het fantastisch om te doen!"