Opluchting bij SC Heerenveen: "Dit hadden we hard nodig"

De opluchting was groot bij SC Heerenveen na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De ploeg van Jan Olde Riekerink won met 4-2, maar stond na een halfuur nog op een 0-2 achterstand. Door goals van Høegh, Van Bergen en tweemaal Lammers dingen de 3 punten toch mee in de bus naar Fryslân.

'We kwamen hier voor drie punten'

"Dit hadden we hard nodig. Je zag dat de spanning misschien wel te groot was voor de wedstrijd, want we begonnen heel slecht," zegt Daniel Høegh.
Daniel Hoegh na de wedstrijd tegen Fortuna
De verdediger kopte net voor rust een hoekschop van Kobayashi binnen en was daarmee verantwoordelijk voor de comeback van SC Heerenveen: "Die goal gaf ons een boost. Maar we moesten nog meer scoren. We kwamen hier niet voor een punt, maar voor drie punten."
Op de vraag wat er in de rust gezegd is, lacht Høegh: "We hebben een goede peptalk gehad."

"Ik vond het teleurstellend hoe we begonnen"

Ook trainer Jan Olde Riekerink was erg blij met de overwinning. Wel zag hij ook minpunten: "Ik vond het teleurstellend hoe we aan de wedstrijd begonnen. De eerste twintig minuten verloren we op strijdbaarheid. Daarin was Fortuna beter."
Jan Olde Riekerink na de wedstrijd tegen Fortuna
Toch had de trainer bij de 0-2 achterstand het idee dat er nog wat te halen was: "Door ons eigen spel te spelen draaiden we de wedstrijd nog om. In de tweede helft hebben we de puntjes op de i gezet. Ik ben hartstikke blij met de drie punten en hartstikke trots op de jongens. We hebben weerbaarheid getoond."

"We maken een mooie stap op de ranglijst"

Spits Sam Lammers was met twee doelpunten belangrijk voor zijn ploeg: "Je weet dat je de punten hard nodig hebt. Als je de wedstrijd dan na zo'n begin weet om te draaien is de ontlading groot. Dit zijn belangrijke goals. Als je naar de ranglijst kijkt maken we een mooie stap en dit is nog maar het begin."
Matchwinner Sam Lammers
De spelers en technische staf van Heerenveen waren zo blij met de overwinning dat ze na de wedstrijd op Twitter lieten weten dat ze de kaarten van de uit-supporters vergoeden.