Geen finale in Marseille voor Sander Arends

Tennisser Sander Arends is er niet in geslaagd de finale van het ATP-toernooi van Marseille te bereiken. In de Zuid-Franse stad ging hij, samen met zijn partner Tristan-Samuel Weissborn, in de halve finale met 6-3 7-5 onderuit.
© www.orange-pictures.nl
Het verschil in de eerste set was bijzonder klein. Beide koppels hebben een goede opslag en dat was te merken. Arends en Weissborn kregen geen enkel breakpoint. Omdat de Fransen aan één breakpoint genoeg hadden om het verschil te maken, pakten zij de eerste set (6-3).

Kansen op winst in de tweede set

In de tweede set hadden Arends en Weissborn op 4-5 de kans om helemaal terug te komen in de wedstrijd. Op de opslag van Chardy werd het 15-40. Jammer genoeg kreeg het Fries-Oostenrijkse duo het niet voor elkaar de break, en daarmee de set, te pakken.
Chardy en Martin kwamen gelijk en drukten daarna door. Twee games later was het na een dik uur spelen gedaan voor Arends en Weissborn.

Weer in de top-100 van de wereldranglijst

Met hun plek in de halve finale verdienen Arends en Weissborn 10.500 euro als koppel. Ook krijgen ze elk 90 punten voor de wereldranglijst, waarop Sander Arends na deze week van plek 106 naar plek 97 stijgt.