Glasvezelstrijd Weststellingwerf: Kabelnoord beschuldigd van te hoge toeslag

Kabelnoord zou in strijd handelen met de voorwaarden die de provincie gekoppeld heeft aan de lening van 35 miljoen euro voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Weststellingwerf. Dat heeft concurrent Glasvezel Buitenaf in een e-mail laten weten aan de provincie Fryslân.
© Omrop Fryslân, René Koster
Beide bedrijven zijn in een felle strijd verwikkeld om de klanten in Weststellingwerf. Voor bewoners in het buitengebied, rekenen de bedrijven een toeslag van 15 euro. Volgens Glasvezel Buitenaf rekent Kabelnoord daarbovenop nog eens 7 euro en dat mag niet.
"Onze vraag is of dit niet in strijd is met de door de provincie gestelde voorwaarden voor het verstrekken van de lening, die over een maximum toeslag van 15,00 spreekt", schrijft Glasvezel Buitenaf. Kabelnoord heeft nog niet gereageerd.
De twee bedrijven zitten al langer in een stevige concurrentiestrijd met elkaar. Ze leggen beide een netwerk aan voor hun eigen klanten. De strijd om die klanten lijkt aan te houden tot 4 maart. Dat is de uiterste datum die Glasvezel Noord hanteert voor mensen om zich aan te melden.