Halve finale voor Sander Arends in Marseille

Leeuwarder tennisser Sander Arends heeft voor de zesde keer in zijn carrière de halve finales bereikt van een ATP-toernooi. Samen met Tristan-Samuel Weissborn was hij in Marseille met 3-6, 6-3 en 11-9 te sterk voor het Franse duo Eysseric/Simon.
Sander Arends in actie © orange-pictures.nl
De beide Fransen waren in de eerste set het betere duo. Arends en de Oostenrijkers Weissborn kregen geen enkele kans om een break te maken. Eysseric en Simon kregen wel twee breakpoints, pakten daar één van en dat betekende de eerste set (6-3).
Het beeld in de tweede set was anders. Arends en Weissborn kregen meer grip op de opslag van hun tegenstanders. Ze kregen maar liefst vijf breakpoints en benutten daar één van. Omdat de Fransen hun enige breakpoint niet verzilverden, ging de set naar het Fries-Oostenrijkse duo.
De supertiebreak, die de beslissing moest brengen, was erg spannend. Het verschil tussen de beide koppels was niet groot, en op 8-9 moesten Arends en Weissborn nog een matchpoint wegwerken. Dat lukt, en 2 punten later konden ze de winst binnen halen.

Halve finale

De tegenstanders in de halve finale zijn opnieuw twee Franse tennissers, Jeremy Chardy en Fabrice Martin. Die wedstrijd staat voor zaterdag op het programma.