Heerenveen moet "met bruine broek van het veld" tegen Fortuna Sittard

Na het gelijkspel tegen PSV (2-2) afgelopen zondag, is er bij SC Heerenveen enig optimisme te bespeuren. Er werd soms heel aardig gevoetbald en - ook niet geheel onbelangrijk - er werd strijd geleverd. Trainer Jan Olde Riekerink en clubtopscorer Michel Vlap kijken dan ook uit naar de volgende confrontatie; Heerenveen reist zaterdag af naar Limburg voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Olde Riekerink laat weten dat Stijn Schaars daar niet bij zal zijn.
Olde Riekerink
"Na de wedstrijd zijn we eigenlijk alleen bezig geweest met Fortuna", zo begint Olde Riekerink zijn antwoord op de vraag of er ook nog over de wedstrijd tegen PSV gesproken is. "Veel dingen van de wedstrijd tegen PSV kunnen we natuurlijk meenemen, maar dat gaat dan voornamelijk over het spel. We hebben met ons hart gespeeld, de juiste momenten gekozen om druk te zetten en ook in balbezit het vertrouwen gehad om het een en ander te proberen."
"Ik heb nu wel het idee dat we een ploeg hebben die de goede punten weet te benutten en de minder goede punten probeert te herstellen," vervolgt Olde Riekerink. "Je gaat me nu vast dingen vragen over het 'degradatiespook', maar iedereen wil daar weg. Ik gebruik wel eens het argument dat het heel dicht bij elkaar staat, maar dat maakt uiteindelijk vrij weinig uit. Je staat waar je staat en dat is te laag."

Stijn Schaars langer uitgeschakeld

Aanvoerder Stijn Schaars zal er in ieder geval niet bij zijn. "Hij is er geen maanden uit, maar zaterdag is hij er niet bij. Het gaat wel om het been dat hij eerder gebroken heeft." Verder wil Olde Riekerink er niet veel over zeggen. Doke Schmidt en Sherel Floranus zijn ook nog niet fit.
Michel Vlap

De bruine broek van Vlap

Ook Michel Vlap is niet negatief: "De sfeer na de wedstrijd tegen PSV was eigenlijk best goed. We hebben voor ons gevoel een hele goede wedstrijd gespeeld, maar na afloop is natuurlijk wel gebaald. Al met al hebben we toch een fantastische wedstrijd hier in het Abe Lenstra stadion gespeeld."
"Fortuna moeten we gewoon winnen," zei Vlap over zaterdag. "Het wordt voor ons de belangrijkste wedstrijd van het seizoen en zo zien we dat ook. Ik denk niet na over een andere uitkomst dan winst, we moeten gewoon winnen. Hopen dat we de goede lijn door kunnen trekken."
"Als we niet winnen komt de druk er wel flink op, maar uiteindelijk moet je geloven in eigen doen en vechten voor elke meter. Je moet zorgen dat je met een bruine broek van het veld stapt", besluit Vlap.