IJshockeytopper BeNe League: UNIS Flyers - HYC Herentals

De ijshockeyers van de UNIS Flyers hebben woensdagavond de thuiswedstrijd tegen het Belgische HYC Herentals met 4-3 gewonnen. De winnende goal viel in de verlenging en kwam op naam van de Canadees Todd Ratchford.
gearfetting flyers 2002
In de eerste periode was het spel onwennig. Bij beide teams werd zo nu en dan slordig gespeeld; de puck werd net wat te makkelijk weggegeven. Toch wist Ronald Wurm aan het eind van de eerste periode het doel te vinden, daarmee was het 1-0 voor de thuisploeg.
Halverwege de tweede periode kwam HYC Herentals op gelijke hoogte door Kyle Brothers. Marco Postma antwoordde echter anderhalve minuut later al met een prima treffer: 2-1.
UNIS Flyers - HYC Herentals Marco Postma
In hoog tempo gingen beide ploegen op jacht naar de volle buit. Bij winst in de reguliere speltijd zouden de Flyers de koppositie overnemen van de Belgen, bij ieder ander resultaat blijft Herentals koploper. Toen Aldo van Aalderen binnen vijf minuten de 3-1 voor de Flyers scoorde, leek het spel gespeeld.
Niks was minder waar. Een kleine vier minuten voor tijd werd het 3-2, en 29 seconden voor het eind werd het ook nog 3-3.
In de verlenging van maximaal vijf minuten spelen beide ploegen met drie veldspelers, en gaat het om "sudden death", dus de ploeg de scoort, wint.
De winnaar krijgt dan twee punten, de verliezer één. Met nog een dikke minuut op de klok maakte Ratchford de match-winning goal.
UNIS Flyers - HYC Herentals Todd Ratchford
In de BeNe League spelen 12 teams. Zeven ploegen uit Nederland, en vijf uit België.
Na 22 duels komen de bovenste acht ijshockeyteams in de kwartfinale. Daarin speelt de nummer 1 tegen de nummer 8, de nummer 2 tegen de nummer 7, enzovoort.
In de halve finale en de finale krijgt het team dat in de competitie het hoogst is geëindigd thuisvoordeel in de serie.