Powercollege Tresoar: Ufo's in Gorredijk

De gestolen boeken uit Franeker, het Oera Linda-boek, Berlikum als twaalfde Friese stad en de mysterieuze motor van Johannes Wardenier: het zijn allemaal historische zaken, die veel vragen oproepen. Elke maand komt Bert Looper van Tresoar langs bij Fryslân Hjoed om een coldcase uit de Friese geschiedenis te behandelen. Vandaag: ufo's in Gorredijk.
PETEAR FH Powerkolleezje Tresoar: UFO's de Gordyk
Omrop Fryslân heeft al eens eerder aandacht besteed aan ufo's in Fryslân, met onder andere een documentaire over vliegende objecten in Gorredijk, dertig jaar nadat ze zijn gespot.
Reaklif2
In de documentaire 'Ufo's yn Fryslân' vertellen drie mensen over hun contacten met buitenaards leven en de energie die ze daarvan krijgen.

Ufo's achterhuis en de ziel van Sirius

Hendrik Kok heeft wel vaker contact met buitenaards leven. Er landen bij hem in het Friese Oldeberkoop regelmatig ufo's in het weiland achter zijn huis. Sonja Sterken en Hendrika Jongsma hebben ook contact met het niet-aardse leven. Sonja heeft recent ontdekt dat haar ziel van Sirius is. Hendrika heeft regelmatig oranje bollen over het Tsjûkemar zien bewegen. Dat vertelt ze op de bijeenkomst van Niburu, een organisatie die publicaties uitbrengt over buitenaards leven.