'Wedstriid fan de Wike' wordt 'zespuntenduel' Heerenveen

SC Heerenveen speelt zaterdag een erg belangrijke wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Als er niet wordt gewonnen, blijft het degradatiespook rondhangen in het Abe Lenstra Stadion. Er staat veel druk op en daarom is het de 'Wedstriid fan de Wike' bij Omrop Fryslân.
SC Heerenveen staat op de vijftiende plaats in de eredivisie met evenveel punten als de nummer zestien, FC Emmen. "En die zestiende plaats geeft aan het eind van de rit recht op nacompetitie om degradatie naar de eerste divisie", aldus sportverslaggever Andor Faber. "Fortuna Sittard staat elfde met slechts twee punten meer en dus is het een wedstrijd met veel belangen."
De thuiswedstrijd die Heerenveen eerder dit seizoen tegen Fortuna speelde, werd gewonnen met 3-1. Dat is de enige thuiswedstrijd die de Feansters dit seizoen wonnen. "Wat dat betreft is het misschien wel in het voordeel dat Heerenveen zaterdag uit speelt."
© Omrop Fryslân
In de 'Wedstriid fan de wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht besteed aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.