LDODK stevig op derde plek na ruime winst op laagvlieger KCC

LDODK heeft zaterdag met duidelijke cijfers gewonnen van KCC uit Capelle aan den IJssel. In sporthal Koartsweagen werd het 33-24 voor de ploeg uit Gorredijk. Daarmee staat LDODK stevig op de derde plaats in de Korfbal League.
KCC wordt getraind door Erik Wolsink. Twee jaar geleden was Wolsink trainer van LDODK en haalde toen met de Gorredijkers de derde plek in de Korfbal League , nog altijd het beste seizoen tot nu toe. Vorig jaar werd hij echter op non-actief gezet. Henk Jan Mulder, toen assistent van Wolsink, staat nu aan het roer bij LDODK.
In de eerste helft ging het niet altijd even soepel: van 4-5 achter kwam de ploeg knap op 13-8 voor, maar net voor rust werd het weer 13-11. Marjolijn Kroon zette de 14-11 ruststand op het bord.
In de tweede helft liet LDODK er geen twijfel over bestaan wie de betere ploeg heeft op dit moment. In een mum van tijd werden de gasten uit Zuid-Holland op een verschil van negen goals gezet (21-12) en dat verschil bleef tot het einde aan toe staan.
Bij LDODK scoorden Friso Boode en Erwin Zwart 7 keer. Topscorer van de wedstrijd werd Stefan Dekkers van KCC met 9 treffers.
De komende twee duels wacht LDODK een pittig programma: Volgende week uit tegen concurrent KZ, een week later in Sassenheim tegen regerend landskampioen TOP.
Op dit moment ziet de top vijf er zo uit:
1. TOP (Sassenheim) 13-23
2. PKC (Papendrecht) 13-21
3. LDODK (De Gordyk) 13-20
4. KZ (Koog Zaandijk) 13-17
5. Fortuna (Delft) 13-16