UPDATE: Geen sprake van gijzeling in hotel, verwarde man overgedragen aan zorgkader

Er is geen sprake van een gijzeling in een hotel in Delfstrahuizen. Dat meldt de politie na onderzoek. Een verwarde persoon is overgedragen aan zorgmedewerkers. Het gaat om een 35-jarige man die vermoedelijk afkomstig is uit Bosnië.
Hotel Dolsterhuzen
Volgens een getuigen kwam ineens een gast van het hotel in paniek de straat op rennen. De man had het over een ruzie, en dat er een andere gast met een wapen in het hotel aanwezig was. De getuige heeft daarna 112 gebeld, waarna de politie meteen in actie kwam.
Niet alleen de politie met een arrestatieteam werd opgeroepen, ook een ambulance en een traumahelikopter waren erbij.
Burgemeester Fred Veenstra van De Fryske Marren werd door de politie op de hoogte gebracht. De omgeving van het hotel werd afgezet. Zowel het publiek als de pers werd op enkele honderden meters afstand gehouden.
Verslaggever Gerrit de Boer is terplekke
Yn de buert fan it hotel © Omrop Fryslân
Op een bepaald moment maakte een arrestatieteam zich klaar om het hotel binnen te vallen. Het arrestatieteam trof in het hotel een persoon aan die lag te slapen. Deze persoon had niets met de melding te maken. De verwarde man had de melding gedaan, zo deed later blijken. Hij is overgedragen aan het zorgkader.
© Omrop Fryslân
Burgemeester Fred Veenstra van de gemeente De Fryske Marren is door de politie op de hoogte gebracht en heeft verder nog geen mededelingen gedaan.

Omgeving afgezet

De omgeving van het hotel is op dit moment afgezet. Zowel het publiek als de pers wordt op enkele honderden meters afstand gehouden.
© Google Street View
© Omrop Fryslân, Gerrit de Boer