Sander Arends uitgeschakeld in Rotterdam

Sander Arends en zijn maat David Pel hebben woensdagavond een hele spannende eerste ronde op het World Tennis Tournament in Rotterdam niet overleefd. Tegen Marcel Granollers en Nikola Mektic werd het 7-5 6-4.
Ynterfjoe Sander Arends
Arends en Pel waren niet minder dan hun tegenstanders, die wel hoger op de wereldranglijst staan. In de eerste set kwamen de Nederlanders zelf een break voor, maar die konden ze niet vasthouden. Bij een stand van 5-5 raakten Arends en Pel eraf, toen de scheidsrechter een punt aan de tegenstander gaf. Pel zou met zijn racket over het net hebben gehangen, wat volgens hemzelf niet zo was.
In de tweede set hadden Mektic en Granollers opnieuw genoeg aan één break. Arends en Pel kregen nog wel kansen om ook een break te maken, maar drie breakpoints (0-40 op de opslag van Mektic) gingen allemaal verloren.

Kwalificatietoernooi gewonnen

Arends en Pel waren het hoofdtoernooi in Rotterdam binnengekomen door afgelopen weekend het kwalificatietoernooi te winnen. Dat deden ze door te winnen van Basilashvili/Ebden (6-2 6-7 10-3) en Krajicek/Sitak (7-6 6-3).

Nog meer Friezen in Ahoy

Sander Arends is niet de enige Fries die aanwezig is op het toernooi in Rotterdam. Net als afgelopen jaar is ook de 14-jarige Joyce Sikma uit Feanwâlden de hele week in het grote Ahoy te vinden. Zij mag bij de grootste wedstrijden mee de baan op als ballenmeisje.
Daarmee is ze één van de 50 ballenmeisjes en jongen die na speciale selectiedagen is uitgekozen. En zo staat ze de hele week op dezelfde baan als wereldberoemde tennissers als Kei Nishikori, Stefanos Tsitsipas, Jo-Wilfried Tsonga en Robin Haase. Joyce moet de spelers de ballen aangeven, en soms ook een handdoek.
Ynterfjoe Joyce Sikma
De Japanner Nishikori heeft de meeste indruk gemaakt op Joyce: "Hij staat heel hoog op de wereldranglijst, maar is een hele aardige jongen. Dan zegt hij dankjewel als ik een handdoek aangeef. Heel leuk."