Gemengde reacties op ijsfontein Dokkum: "Het lijkt wel een stinkzwam"

Gemengde reacties maandag op het marktplein in Dokkum, waar de ijsfontein op z'n plaats werd gezet. "De fontein is prachtig en het plein is in jaren niet zo mooi geweest als nu", vond een vrouw. "Wij zeuren wel altijd, maar dit mag ook wel eens worden gezegd."
© Omrop Fryslân, Bauke Deelstra

Stinkzwam

Toch waren er ook kritische geluiden te horen. Bezoekers van het plein betitelden de fontein als 'stinkzwam'. "Onzin", vinden anderen. "Dit is geen stinkzwam, dit is kunst", roept een andere man. "Dat slaat nergens op. Dit is uniek. Alle mensen moeten hier komen."
In Dokkum bungelen wij er altijd een beetje achteraan.
Bezoeker marktplein Dokkum
Dokkumers moesten lang wachten tot de ijsfontein eindelijk geplaatst werd. Maar dat zijn ze in Dokkum wel gewend, zo bleek al gauw. "In Dokkum bungelen wij er altijd een beetje achteraan", lachte een van de vrouwelijke bezoekers van het marktplein.
De meeste reacties zijn echter positief. "Mooi dat Dokkum nu ook meedoet. Ik vind hem er heel mooi uitzien, maar ik moet hem nog wel even van dichtbij bekijken." Of zoals een man dat zei: "Hij valt mij reuze mee. Hij past ook wel goed op het plein. Dat is altijd afwachten hoe het resultaat is. De eerste indruk is positief."

Officiële opening

De Mannen van Staal zijn intussen klaar met het plaatsen van de ijsfontein. De fontein doet het echter nog niet. Micheal Plooij van de Mannen van Staal: "De officiële opening van de fontein is 22 februari."
Bauke Deelstra in Dokkum