Piet 25 jaar op televisie: "Het voelt als waardering van heel Fryslân"

Piet Paulusma heeft zijn 25-jarige jubileum bij Omrop Fryslân. Maandag 11 februari presenteert Piet Paulusma exact 25 jaar het weer bij Omrop Fryslân op televisie. Een mooie opsteker voor de weerman, die afgelopen week bekend maakte dat hij na 23 jaar weg moet bij SBS.
Piet Paulusma 25 jier op telefyzje by Omrop Fryslân
Op 11 februari 1994 presenteerde Piet Paulusma zijn eerste weerbericht in het televisieprogramma Hjoed van Omrop Fryslân. Hij werkte toen al langer als weerman voor Omrop Fryslân, waar hij sinds 1985 op de radio te horen is. Dat was destijds nog in de studio van de Omrop, maar al snel ging Piet naar buiten. "Daar is per slot van rekening het weer." De weerman was op allerlei locaties te zien, waar hij zijn waarbericht deed.

Hoogtepunten

Vraag naar zijn hoogtepunten en Piet hoeft niet lang na te denken. "De Elfstedenkoorts van 1995/1996 en de Elfstedentocht van 1997. Geen twijfel over mogelijk." Mede door de Elfstedentocht werd de weerman opgepikt door de nationale zender SBS6.

Landelijke doorbraak

Dat hij landelijk doorbrak is volgens Piet te danken aan Omrop Fryslân en zijn Elfstedentochtbijdragen. Hij viel op door zijn talent en het presenteren van het weerbericht buiten.

Oant moarn

Bij de eerste uitzending van SBS6 besloot Piet om aan het einde van zijn weerbericht 'Oant moarn' te zeggen. Al snel werd de uitspraak in heel Nederland gebruikt.
Piet Paulusma krijgt bloemen van verslaggever Bauke Deelstra © Omrop Fryslân, Simone Scheffer

Waardering van Fryslân

Voor Piet is dit jubileum nu ook extra bijzonder. "Dat ik 25 jaar op dezelfde zender heb gehaald voelt voor mij als een persoonlijk record. Een enorme gebeurtenis en het voelt als waardering van heel Fryslân."

Fijne samenwerking

Al 33 jaar zijn Omrop Fryslân en Piet Paulusma aan elkaar verbonden, een fijne samenwerking volgens Piet. "Zowel de leidinggevenden als de medewerkers zijn fantastisch. Toen ik bij SBS begon heb ik vanaf het begin gezegd: 'Verplicht me niet te stoppen bij Omrop Fryslân, want dat doe ik niet.' Gelukkig was dat geen probleem."
Piet Paulusma ûnder syn earste útstjoering yn 1994 © Omrop Fryslân
Wat Piet precies zal gaan doen nu zijn contract bij SBS6 aan het einde van dit jaar stopt, is nog niet duidelijk. "Er zal nog wel een aantal jaar bijkomen, maar geen 25 meer", knipoogt hij.
Piet Paulusma 25 jier
Piet Paulusma over zijn jubileum
In Fryslân Hjoed kijken we deze maandag met Piet terug op de afgelopen 25 jaar en laten we uiteraard het allereerste televisieweerbericht zien. Piet heeft die allereerste uitzending al even opgezocht: "Prachtig, ik zie eruit als mijn zoon!"
Zin gekregen om meer Omropprogramma's terug te zien? Ga dan naar www.weromrop.frl. Van Sybe Satellyt tot Sadwaande en van Van Tuinen Thús tot Baas boppe Baas, alle pareltjes zijn terug te vinden op deze archiefwebsite.