Oproep aan Tweede Kamer: "Gaswinning in Waddenzee moet ophouden"

De Waddenvereniging heeft donderdag aan het begin van de middag in Den Haag een petitie aangeboden aan Tweede Kamerleden, waarin ze oproepen om op te houden met gaswinning in de Waddenzee. De petitie is ondertekend door meer dan 40 organisaties. De Tweede Kamer gaat met minister Wiebes in debat over de mijnbouw en de gaswinning.
© Remco de Vries
De NAM heeft op dit moment plannen voor gaswinning bij Ternaard en Blije, waarbij ook gas zal gaan worden gewonnen onder de Waddenzee. Minister Wiebes staat nu nog volledig achter deze plannen. De oproep om het aardgas onder de Waddenzee te laten zitten wordt gesteund door een brede groep organisaties en personen. Zo is de petitie ondertekend door bestuurders uit de provincies Fryslân, Groningen en Noord-Holland, en dorpsbelangen uit Ternaard en Blije. Maar ook voetbaltrainer Foppe de Haan steunt de petitie.
Oproep aan Tweede Kamer: "Gaswinning in Waddenzee moet ophouden"
Frank Petersen fan de Waadferiening
Frank Petersen van de Waddenvereniging heeft er alle vertrouwen in dat ze met de petitie succes zullen gaan hebben, en dat het boren naar gas onder de Waddenzee in de toekomst niet meer zal gebeuren: "Als het niet vandaag gebeurt dan is dit weer een extra bewijs dat er zo ongelooflijk veel mensen en organisaties zijn in heel Nederland die heel zuinig willen zijn op de Waddenzee, en daarom nadenken over het stoppen van aardgaswinning."