Zo'n 150 leerlingen demonstreren in Drachten voor beter milieu

Terwijl er donderdag in Den Haag enkele duizenden leerlingen staken voor een beter milieu, was er tegelijkertijd ook in Drachten een protestactie. Zo'n 150 jongeren van het Drachtster Lyceum en CSG Liudger kwamen in actie voor een beter klimaat.
Zo'n 150 leerlingen demonstreren in Drachten voor beter milieu
De staking in Drachten was georganiseerd door de leerlingen zelf. Twee van de initiatiefnemers zijn Eline en Joia. Zij waren enthousiast over de opkomst in het centrum van de Friese plaats. "Het voelt echt heel goed. Wij zijn hier maandag mee begonnen en hadden nooit gedacht dat het zo'n groot succes zou worden."
Leerlingen staken in Drachten
© Omrop Fryslân, Johanna Brinkman
Tweede Kamerlid Harry van der Molen over de staking
Tweede Kamerlid Harry van der Molen was ook in Den Haag. Hij sprak met sommige kinderen. Hij kan zich voorstellen dat de kinderen zich inzetten voor het klimaat, omdat het voor hun toekomst belangrijk is. "Ik vind het vooral een belangrijk dat ouders, kinderen en scholen om er samen over te praten. Als het bij een duidelijk signaal blijft donderdag, dan hoeven er geen jongeren in de knel te komen", zegt Van der Molen. "Ik denk dat vooral de jonge mensen vandaag hebben laten zien dat ze het terugbrengen van CO2 steunen."