Sietske Poepjes over opgave Heel Holland Bakt: "Ik moet eerst maar eens door de selectie komen"

Een vegan applecrumble, Milano koekjes of cake met pistachenootjes en sinaasappelrasp: Sietske Poepjes kan het allemaal. Het zijn een paar recepten die ze voor het radioprogramma Sneon yn Fryslân al heeft gebakken. Nu heeft de gedeputeerde grote ambities. Zoals ze dinsdag bekendmaakte, wil ze zich opgeven voor het populaire televisieprogramma Heel Holland Bakt.
NOCH Poepjes yn FH
Ze is in haar vrije tijd een fanatiek bakker en wil nu proberen om aan heel Nederland te laten zien dat ze een hele goede taartenbakker is.
"Ik heb er lang over nagedacht en ik weet ook niet of het te combineren valt met mijn werk als gedeputeerde. Maar ik wil wel meedoen. Ik bak vooral in het weekend, zo'n uurtje of twee à drie in de week, meer tijd heb ik niet. Ik ben er al in mijn studententijd mee begonnen met een heel goedkoop oventje. Het wordt wel steeds beter. Op mijn werk ben ik altijd een het praten en aan het nadenken en dan wil je ook wel eens iets met je handen maken."
© Twitter Sietske Poepjes

Niet voor gek

"Ik wil mezelf niet voor gek zetten op televisie. Als het mislukt en ik sta er half bij te huilen, dan kan heel Nederland dat zien. Ik moet eerst door de selectie komen, dat is één ding, maar in de tent komen is nog wel wat anders. Dat is niet voor veel mensen weggelegd."