Cambuur verliest van hekkensluiter Jong AZ

SC Cambuur heeft maandagavond in Alkmaar verloren van hekkensluiter Jong AZ. De Leeuwarders kwamen al na vijf minuten op achterstand. In de tweede helft konden zij dat ondanks een penalty niet meer goedmaken.
Sam Hendriks (links) en Kevin Jansen (rjochts) van Cambuur bij Kenzo Goudmijn van Jong AZ © www.orange-pictures.nl
De wedstrijd was amper begonnen toen Cambuur op achterstand kwam. Na 4 minuten spelen verloren de Leeuwarders de bal op het middenveld, waarna Ondrej Mihálik de bal achter doelman Mous werkte.
Cambuur kwam daarna beter in de wedstrijd, aar kreeg geen grote kansen. Debuterende spits Sam Hendriks was er het dichtste bij, maar zijn schot in de 37e minuut gong rakelings naast. In de blessuretijd van de eerste helft moest Cambuur nog een klap verwerken, toen Kenzo Goudmijn de 2-0 in de lage hoek plaatste.
In de tweede helft kwamen de Leeuwarders vaker voor de goal van Jong AZ maar ze wisten hun kansen niet te verzilveren. In kwartier voor tijd werd debutant Alex Bangura vastgehouden in het penaltygebied van Jong AZ maar scheidsrechter Cantineau zag het door de vingers. In de extra tijd kreeg Cambuur toch nog een penalty, die benut werd door Kevin van Kippersluis. Daarna probeerde Cambuur nog wel gelijk te maken, de ploeg van René Hake kwam echter niet meer tot scoren.
Jong AZ 2-1 Cambuur (2-0) 4. Ondrej Mihálik 1-0, 45. Kenzo Goudman 2-0, 90. Kevin van Kippersluis 2-1.
Opstelling Cambuur: Mous, Sai, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Van den Beemt (41. Boerlage), Jansen (72. Bangura), Maulun, Conraad (55. Jones), Hendriks, Van Kippersluis.