Sam Hendriks bij Cambuur in de basis tegen Jong AZ

Sam Hendriks begint maandag bij Sportclub Cambuur in de basis. De Leeuwarders spelen in Wijdewormer de uitwedstrijd tegen Jong AZ. "Als je hem haalt, moet je hem opstellen", zo zei trainer René Hake.
© Dijksfotografie
Uiteraard moet Hendriks nog wel wat wennen aan zijn nieuwe teamgenoten en de wijze van spelen van Cambuur. Maar René Hake is optimistisch. "Sam is goed in het afwerken. De rest moet wennen uiteraard, maar ik heb goede dingen gezien." Mogelijk begint ook Matias Jonés in de basis, maar dat is nog niet helemaal zeker. Nigel Robertha is licht geblesseerd. Kan hij niet spelen, dan is de kans groot dat ook Jonés zijn basisdebuut maakt in een competitiewedstrijd.
Mous oer AZ
Volgens trainer Hake is Jonés een multifunctionele speler: "Hij kan spelen van links, maar ook van rechts en zelfs als controleur". Hake is wel blij dat de transferwindow er op zit. "We weten nu waar we de komende drie maanden aan toe zijn, maar ik kijk eerst alleen naar de wedstrijd van maandag."

Contract Hake

Het contract van trainer Hake loopt ook af. Op het trainingskamp in Spanje, begin januari, is daar kort over gesproken, volgens Hake. Er zullen in de loop van de tijd gesprekken komen die over het wel of niet verlengen van het contract van Hake gaan.