Zaterdagvoetbal: gelijkspel ONS, Harkemase Boys en VV Buitenpost onderuit

Van de hoogste Friese amateurvoetbalploegen is alleen ONS Sneek er zaterdagavond in geslaagd om een punten te pakken. De Snekers speelden in Groesbeek met 2-2 gelijk tegen Achilles '29. Divisiegenoot Harkemase Boys verloor thuis met 2-0 van Odin '59 uit Heemskerk en VV Buitenpost ging in Assen met ruime cijfers onderuit tegen ACV: 5-1.
© Orange Pictures
Harkemase Boys kwam na 26 minuten op achterstand door een doelpunt van Mitchel Bormann. De thuisploeg slaagde er maar niet in gelijk te maken, waarna De Graaf een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd het karwei afmaakte: 0-2.

Vijf tegendoelpunten

Bij Buitenpost ging het niet veel beter. De ploeg kreeg liefst vijf doelpunten tegen. Het enige Friese doelpunt kwam van Rob Dijkstra, die met een kopbal vlak voor de pauze de 3-1 noteerde uit een vrije trap van Robin Huisman de Jong.

Gelijkspel ONS

De Sneker voetballers van ONS pakten een punt tegen Achilles '29. In Groesbeek maakte Martijn Barto het eerste doelpunt van de wedstrijd. Net na de rust kwam Achilles op gelijke hoogte, maar in de slotfase scoorde Yumé Ramos voor ONS. Hoewel de ploeg hoopte op de overwinning, maakte Achilles er net voor tijd nog gelijkspel van.
Volgende week zaterdag speelt Harkemase Boys een uitwedstrijd tegen VVOG uit Harderwijk. Divisiegenoot ONS Sneek neemt het dan op tegen Eemdijk. In de hoofdklasse speelt VV Buitenpost zaterdag thuis tegen AZSV Aalten.