Schulting en Breeuwsma goed onderweg bij wereldbeker shorttrack

Bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Dresden zijn Suzanne Schulting en Rianne de Vries door naar de kwartfinales op de 1000 meter. Schulting was in de vierde heat de snelste, net voor de Koreaans Shim Suk-hee. Tineke den Dulk uit Heerenveen werd op de 1000 meter uitgeschakeld in de voorrondes.
© Orangepictures
Schulting mag zich ook melden voor de halve finales van de 1500 meter. Samen met Rianne de Vries heeft ze zich hier vrijdag voor gekwalificeerd.

De mannen

Daan Breeuwsma uit Akkrum en Dennis Visser uit Sneek mochten bij de mannen op de 1000 meter door naar de kwartfinales. Itzhak de Laat werd derde in zijn heat, en is daarmee uitgeschakeld op de 1000 meter.
De Laat plaatste zich wel op de 1500 meter. Hij rijdt daar samen met Daan Breeuwsma in de halve finale.

Relays

Bij de relays was er succes voor het vrouwenteam. Rianne de Vries, Rianne de Vries, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven kwamen in hun heat in de kwartfinales als eerste over de finish. Ze plaatsten zich hiermee voor de halve finale.
Ook de mannen plaatsten zich voor de halve finale op de relay. Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat, Dennis Visser en Dylan Hoogerwerf eindigden net als de vrouwen als op de eerste plaats in hun heat.
Daan Breeuwsma en Dennis Visser hadden minder geluk bij de relays. In hun mixed-team met Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven kregen ze een penalty aan de broek en werden ze in de heats uitgeschakeld.