Frans Kloosterman voorgedragen als nieuwe voorzitter BFVW

Het bestuur van vogelwachtersbond BFVW schuift oud wethouder Frans Kloosterman van Boijl naar voren als nieuwe voorzitter. Kloosterman was tot vorig jaar wethouder in de gemeente Weststellingwerf. Kloosterman zou Rentert Algra moeten opvolgen. Die was de afgelopen zes jaar voorzitter van het BFVW en houdt er in maart mee op.
Frans Kloosterman © Omrop Fryslân
Scheidend voorzitter Rendert Algra is blij met de keuze voor Kloosterman. "Ik denk dat Frans heel goed past bij de cultuur van de BFVW. Die cultuur wordt vormgegeven door 3500 vrijwilligers die, verbonden door de liefde voor de natuur, te beschouwen zijn als het type 'ruwe bolster, blanke pit.'"
Er waren meerdere goede kandidaten voor de voorzittersfunctie. De keuze viel op Kloosterman omdat hij een 'mensenmens' is en volgens de sollicitatiecommissie iemand die verbindt.

Bewust vrijwilliger

Kloosterman is politieman, en werkt aan de aanpak van zogenaamde 'ondermijnende criminaliteit' in Noord Nederland. Hij kiest er bewust voor om zich naast zijn betaalde baan ook in te zetten als vrijwilliger. "Ik begrijp dat het voorzitterschap van de BFVW een stevige vrijwilligersfunctie is, met een behoorlijk beroep op mijn tijd en flexibiliteit. Maar dat heb ik er graag voor over. Ik heb er heel veel zin in!" aldus Frans Kloosterman.