FNV na overname Barkmeijer: "Mensen zitten al lang thuis en willen duidelijkheid"

FNV hoopt dat er gauw duidelijkheid komt over het personeel van de failliete scheepswerf Barkmeijer in Stroobos. Die wordt overgenomen door Thecla Bodewes.
FNV nei oername Barkmeijer: "Mensen zitten al lang thuis en willen duidelijkheid"
Bij Barkmeijer werkten 79 mensen en 70 uitzendkrachten. Niet iedereen zal nog beschikbaar zijn, denkt curator Marco Kalmijn. "Er zal een nieuw team moeten komen om de werf weer op te starten. Er kunnen niet zomaar weer 50 mensen aan het werk. De werf is in Stroobos, het zou logisch zijn als veel mensen uit de omgeving daar weer een plekje krijgen."
Een gesprek met curator Marco Kalmijn en FNV-bestuurder Ad de Vos
Ad de Vos, FNV-bestuurder, wil weten om hoeveel banen het gaat. "Het is positief dat er een doorstart plaatsvindt, ik begrijp dat het vooralsnog om twee onafgebouwde schepen gaat en niet om nieuwbouw. We willen weten hoeveel mensen van de voormalige werf Barkmeijer weer in de gelegenheid worden gesteld om daar aan de slag te gaan en onder welke voorwaarden. Dat zijn heel belangrijke punten. Mensen zitten al lang thuis en willen duidelijkheid. Ik neem aan dat dat snel gaat komen."
Ook De Vos denkt dat sommige mensen al ander werk hebben gevonden, maar hij houdt een slag om de arm. "Het gaat lang niet om allemaal, het zal veelal om uitzendbanen gaan. Als mensen kansen en mogelijkheden zien, zullen ze ook terugkeren. Het blijft spannend, maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat de overname nog misgaat."
De werf fan Barkmeijer yn Strobos © Google Streetview
Donderdag worden in een laatste overleg alle puntjes op de i gezet. Daarbij zit Thecla Bodewes, de curator, de oud-bestuurders van de vennootschap en de Rabobank, die de zekerheidsrechten heeft.