Waar ging het bij SC Cambuur mis tegen Go Ahead Eagles? "Bij de rode kaart"

SC Cambuur speelde maandagavond gelijk tegen Go Ahead Eagles (1-1). In de laatste minuut maakte de ploeg uit Deventer met een man minder alsnog de gelijkmaker. Invaller Kevin van Kippersluis had de Leeuwarders in de eerste helft nog op voorsprong gezet. Hoe kijken hij en trainer René Hake terug op het duel?
Kevin van Kippersluis
Waar ging het bij SC Cambuur mis tegen Go Ahead Eagles? "Bij de rode kaart", was Van Kippersluis duidelijk. "We deden dingen die we eigenlijk niet moesten doen. We deden alles in tegenovergestelde richting van de eerste zestig minuten. Dat is zeer klote. Je zou zeggen dat we dat inmiddels wel onder de knie zouden moeten hebben, aangezien we al een maand of zeven bezig zijn. Vaak maken we dezelfde fouten in dezelfde situaties. Het was gewoon een klote-avond."
Rene Hake
Net als Van Kippersluis was ook Hake niet blij met het punt dat zijn ploeg aan de wedstrijd overhield. Hoe kon het dat de Leeuwarders het in de laatste minuten toch nog weggeven? "In de laatste minuten krijgen we het deksel op de neus, maar ik denk dat het al begint op het moment dat we met elf tegenover tien komen te spelen. Dan moet je wel goed drukzetten en als we ons voorin gemakkelijk laten uitspelen, wordt het voor de middenvelders en ook voor de verdedigers lastig. Dan ga je achteruitlopen tegen tien man en dat is natuurlijk wel vreemd."
De coach probeerde vanaf de kant aanwijzingen te geven, "maar blijkbaar ben ik niet duidelijk genoeg geweest." Hake is na afloop kritisch op zijn elftal. "Je begrijpt gewoon niet waarom ze bepaalde dingen niet doen."