Hahn over fout bij 0-2: "Ik wilde de verdediging neerzetten"

Het meest besproken moment na het thuisverlies van Heerenveen tegen AZ is zonder twijfel de tweede goal van de ploeg uit Alkmaar. Bij een hoekschop van de bezoekers stond de gehele Heerenveen-verdediging niet op te letten. Dat zag Oussama Idrissi, waarna hij de bal in de lege goal krulde. "Ik moet gewoon klaarstaan, simpel", zegt Hahn. De wedstrijd eindigde in 0-2 verlies voor Heerenveen.
Warner Hahn
Dat Hahn niet klaarstond, kwam door de hoekschop van eerder die avond. "Toen waren we zoekende en stond het niet helemaal goed. Daarom wilde ik het nu neerzetten. Op dat moment stond ik te ver voor de goal. Idrissi zag dat. Balen."

"Een onoplettendheid"

De keeper beschouwt de goal als een fout van zichzelf. "Natuurlijk is het stom; een onoplettendheid. Als ik niet oplet en hij draait die corner binnen, dan is dat niet prettig, omdat ik daar niet scherp ben."
Ook de overige wedstrijd was niet van hoogstaand niveau voor de ploeg uit Heerenveen. "We hebben weinig zelf gecreëerd", zegt Hahn. "We stonden defensief wel iets beter dan de afgelopen tijd, maar we hebben niet veel kansen of aanvallen gecreëerd. Het was een moeizame wedstrijd, die wordt opengebroken door speciale momenten."

Extra zuur

De eerste goal viel na ruim een uur gespeeld te hebben. Sherel Floranus maakte een eigen doelpunt. "Dan probeer je nog wat te forceren, maar ook dat gaat moeizaam. En dan krijg je op deze manier de 2-0 binnen, dat is extra zuur."
Jan Olde Riekerink2
"Vandaag was niet goed", zei Jan Olde Riekerink over het verlies. "We stonden verdedigend goed en naar mijn inzien hebben we de eerste helft weinig weggegeven. Alleen als we de bal hadden, dan waren we hem wel weer heel snel kwijt."
"De eerste goal was bepalend. Dan sta je met 1-0 achter en hinkt de hele ploeg alweer op twee gedachtes. En dat zie je. We moeten uiteindelijk het spel zelf maken. Vandaag hebben we, in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden, niet geprofiteerd van omschakelmomenten", verklaart de trainer. "Wat mij betreft is het grootste punt van aandacht het feit dat we de eerste helft niet aan voetballen toekomen."

"Ongeloof"

"Het is de eerste keer dat ik zo'n goal heb gezien", zei Olde Riekerink over de tweede goal. "Ik zat vol ongeloof op de bank. Je kunt 280 uur trainen, maar dit zijn natuurlijke bizarre goals. We kunnen goed voetballen, maar dat hebben we vandaag niet laten zien."