LDODK overleeft in noordelijke derby tegen DOS'46

De korfballers van LDODK hebben de noordelijke derby tegen DOS'46 gewonnen. In Nijeveen werd het 20-18 voor het team uit Gorredijk. Daarmee nam LDODK revanche voor de nederlaag in de thuiswedstrijd. De Gorredijksters klimmen naar de derde plaats in de Korfbal League.
DOS-LDODK
Eerder dit seizoen werd het in Gorredijk nog 33-27 voor DOS'46. Ondanks dat het DOS'46 was die de score opende (0-1), nam LDODK al snel de regie in de wedstrijd over (5-2). Die kleine voorsprong werd voor de Gorredijksters maximaal vier punten (10-6). Daarna deed de thuisploeg nog wel wat terug, maar het was LDODK dat met een voorsprong van 11-9 de rust inging.
Henk Jan Mulder nei de wedstriid tsjin DOS'46

Topscorer van de Korfbal League

Voor Erwin Zwart van LDODK en Jelmer Jonker van DOS'46 was het behalve een derby, ook de strijd om de titel topscorer van de Korfbal League.
Beide spelers stonden na negen duels op zestig goals, en beide spelers kwamen zaterdag tot zeven treffers. Die strijd eindigt dus voorlopig onbeslist.
Doelpunt Erwin Zwart

DOS'46 laat tanden zien

In de tweede helft kon LDODK het verschil eerst nog op twee punten houden (13-11), maar daarna gaf de thuisploeg even gas. Met drie punten op rij pakten ze zelfs de voorsprong.
Dat was een duidelijke waarschuwing voor LDODK, dat de regie in de wedstrijd weer overnam (17-15). Het leek erop dat LDODK het verschil had gemaakt (19-16), maar weer kwam DOS'46 sterk terug. Met nog een minuut op de klok was het gat met een stand van 19-18 nog maar één punt.
Friso Boode maakte daarna aan alle twijfel een einde met het winnende punt.
© Omrop Fryslân, Freark Wijma

Laatste derby voor Faber

Voor Femke Faber was het haar laatste derby van het noorden, zij stopt na dit seizoen bij LDODK.
Femke Faber nei de derby tsjin DOS'46