Medewerkers van de groenvoorziening Leeuwarden zijn Nationale Taalhelden

Medewerkers van de groenvoorziening van de gemeente Leeuwarden zijn donderdag uitgeroepen tot Nationale Taalhelden van 2018. De mannen volgen op eigen initiatief elke donderdag taal- en rekenles. Ze kregen de prijs uit handen van Prinses Laurentien. De prijs Nationale Taalhelden is een initiatief van de stichting Lezen & Schrijven.
© Omrop Fryslân
Uit alle provincies van Nederland waren donderdag Taalhelden samen in Den Haag. "Wij zijn ontzettend trots op deze prijs", zegt Pim Spoelstra van de groenvoorziening. "Ik had niet verwacht de juryprijs te pakken, maar ik ben zeer vereerd met de publieksprijs. Toch vind ik het allerbelangrijkst dat ik leer lezen en schrijven.''

Alles is te leren

Lucy Jeeninga van het Friesland College geeft de lessen. Zij vindt het dapper dat de mannen van de groenvoorziening zich hebben opgegeven voor de lessen. "We hebben het motto 'alles valt te leren' en deze groep heeft dat volkomen laten zien. Laat dit een voorbeeld voor anderen zijn. Er kan hartstikke veel, als je maar wilt en over die drempel durft te stappen."